|
متن پاسخ:
نقل قول
|
ییلاقات سلانسر - رودبار
در ابتداي رستم آباد به سمت غرب جاده فرعی باز می شود. ابتدای جاده آسفالته است. راه کوهستانی و بر روی یال کوه امتداد دارد. دو طرف مسیر جاده پر از درختان زیتون می باشد. در سمت راست مسیر یک راه خاکی قرار دارد که بسیار باریک و صعب العبور می باشد که به پای تپه کلورز می رسد. این تپه مربوط به دوره پارینه سنگی می باشد. دور تپه جلالیه آثار 1500 سال پیش پیدا شده ، این تپه از سال 1354 یا 56 توسط ایرانیان حفاری و هم اکنون توسط ژاپنی ها حفاری می شود. این تپه 1/3 کیلومتر با پارك شادی فاصله دارد . اطراف پر از درختچه های بلوط و لور می باشد. همچنان که بالاتر می رویم منطقه جنگلی و زیبا دیده می شود، در دو طرف درختان و درختچه ها منحصراً بلوط به زیبایی منطقه افزوده است. در مسیر تابلوی صیانت از جنگلها (رودبار) دیده می شود. در بالا دست درختان راش دیده می شود. در ارتفاع 1264 متری ، روستا و شهرها از بالا دیده می شود. به دو علت رانش زمین و وجود دامداران در این منطقه ز مین به صورت زبان گاوی در آمده و کمی تراکم جمعیت را سبب شده است. در ارتفاع 1315 متری کبابسرای سلانسر دیده می شود که جاده ای خاکی دارد در این منطقه گل گاوزبان نیز دیده می شود که در ارتفاع 1538 متری می روید. در ارتفاع 1672 متری جاده بسیار پر پیچ و خم و صعب العبور می باشد ، در اطراف کلبه های مسکونی دیده می شود راه سلانسر از ارتفاع 1550 متری به بعد نشانی از زیر سازی نداردگویی در اثر تردد زیاد مردم خود به خود به وجود آمده است. سلانسر منطقه ای سرسبزی ییلاقی می باشد جلوتر کمپینگ های فلزی به صورت کانکس فرم قرار دارد که مربوط به ادارات می باشد. تأمین آب سلانسر توسط چشمه ای که در خود منطقه مسکونی آن می باشد واقع گشته است.سلانسر از هیچ گونه امکانات رفاهی نظیر آب لوله کشی ، برق و .. برخوردار نمی باشد در واقع مردم در این جا در طول سال ساکن نیستند بلکه تابستان نشین هستند . براي چراندن دام هایشان به این منطقه کوچ می کنند منابع طبیعی در حال کوچاندن این مردم از این مناطق بوده که همان طرح صیانت نام دارد.
http://gil angardi.com/
|
لینک مرتبط:
فایل مرتبط:
|
http://gilangardi.com
- - -
|
|
|
متن پاسخ:
نقل قول
|
داماش - رودبار
داماش از روستاهای ییلاقی دهستان جیرنده بخش عمارلو، شهرستان رودبار است.
جغرافیای طبیعی
منطقهای کوهستانی است و در ارتفاع ۲۲۰۰ متری از سطح آبهای آزاد واقع است.دو مسیر اصلی دسترسی به این روستا وجود دارد. مسیر اول از شهر لوشان منشعب شده که پس از طی مسافت 35 کیلومتر و گذشتن از شهر جیرنده به روستا ختم میشود. مسیر دوم از نزدیکی های رستم آباد منشعب میشود و پس از گذشتن از شهر "بره سر" به روستای داماش میرسد.به علت واقع شدن این روستا در منطقه ای کوهستانی، مسیر دسترسی روستا دارای شیب بسیار بالایی است. آب و هواه منطقه سرد و مرطوب و پوشش جنگلی و گیاهی متراکم در آن وجود دارد. آب معدنی داماش نیز در مرکز بافت روستا قرار گرفته که پس از احداث کارخانه آب معدنی داماش، آب آن به محل کارخانه پمپاژ شده و مقدار باقیمانده آن در محل قبلی برای استفاده اهالی محلی و گردشگران به صورت رایگان قابل دسترسیه. ا
جغرافیای انسانی
دارای سکونت دائمی است؛ اما در تابستانها بر جمعیت آن افزوده میشود. زیرا در واقع از جمله ییلاقهای بخش عمارلو شناخته میشود. دارای ۸۵ مرد و ۷۱ زن با سواد خواندن و نوشتن زبان فارسی میباشد و در کل ۶۲٪ جمعیتش با سوادند. مردمان روستا اغلب به دامداری و باغداری مشغولند و برخی نیز به تهیه صنایع دستی میپردازند.کشتی گیله مردی، طنابکشی، خرپشتک، چوب بازی (رقص چوب)، تیش بازی (نوعی بازی محلی) چرخ و فلک، هلولک، گلفا و دور بچرخان، از جمله بازیهایی است که در این منطقه رواج دارد.غذاهای محلی روستای داماش نیز شامل سیاه قاتق یا فسنجان (ترکیبی از گردوی کوبیده، گوشت مرغابی یا انواع دیگر مرغها و گاهی گوشت قرمز، رب انار و غیره)، قیمه پلو و انواع کباب مانند کباب ششلیک، کباب کوبیده، کباب برگ و کباب چنجه میباشد
جغرافیای گیاهی
رویشگاه گیاه یگانهای با نام محلی سوسن چلچراغ است که تنها در این روستا و منطقهٔ لنکران جمهوری آذربایجان یافت میشود.
http://fa. wikipedia.org/
|
لینک مرتبط:
فایل مرتبط:
|
http://upload.wikimedia.org
- - -
|
|
|
متن پاسخ:
نقل قول
|
کلشتر
کلشتر یکی از روستاهای استان گیلان در ایران است. روستای کلشتر در فاصله سه کیلومتری شهر رودبار و در کوهپایه کوهستان البرز غربی و در ارتفاع پانصد و پنجاه متری از سطح دریا و مشرف بر شهر رودبار واقع شده است. بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵، جمعیت این روستا ۱۲۷۲ نفر (۴۰۹ خانوار) بوده است. این روستا روزگاری دارای خانهای بزرگی بوده که تمام اطراف و اکناف رودبار جهت رسیدگی به تمامی امور زندگی از خرید تا مسائل قضایی به انها مراجعه میکردند. روستای کلشتر از قدمت دیرینهای برخوردار است. در چند صد سال پیش اهالی قدیمی کلشتر در مکان کنونی زندگی نمیکردند بلکه بتدریج به این مکان رسیدهاند. آثار تاریخی بجا مانده و صحبتهای ریش سفیدان محل نشان از این دارد که اهالی قدیمی روستا قبل از این در قسمتی به نام (پیلا خونی) که در فاصله ۵ کیلومتری محل کنونی روستا قرار دارد زندگی میکردند. قبل از این مکان نیز در محل قدیمی به نام (مرجان آباد) که ۷ کیلومتر از محل کنونی روستا فاصله دارد سکونت داشتند. در قسمت جنوبی روستا یک دهنه قدیمی از معدن ذغال سنگ وجود دارد که تا چندی پیش از آن زغال سنگ استخراج میشد. در کل تنوع خاک وآب فراوان و هوای معتدل باعث شده تمام محصولات کشاورزی به خوبی به بار بنشیند. از جمله پرمحصول ترین آنها میتوان از زیتون، گردو، انار، انجیر، آلوچه، گیلاس، پرتقال، گندم و جو نام برد. مساحت عمده قسمت مسکونی و کشاورزی روستا پوشیده از درخت زیتون است. در قسمتهای با شیب بیشتر درختان کاج روییدهاند در ارتفاعات هم پوشش گیاهی بصورت مرتع و جنگل انبوه میباشد. روستای کلشتر از نظر مناظر دیدنی به خاطر موقعیت کوهستانی و وجود درختان همیشه سبز مثل زیتون و کاج در چهار فصل سال زیبا و دیدنی است. در بهار و تابستان این زیبایی چندین برابر میشود. آبشار زیبایی که بیش از بیست متر ارتفاع دارد یکی دیگر از مکانهای دیدنی روستا به شمار میرورد. روستای کلشتر به دلیل شرایط خاص، مساحت عمده جنگلهای منطقه رابه خود اختصاص دادهاست. جنگلهای پر درخت و بکر در ارتفاع ۱۰۰۰ متری از سطح دریا و کوه آسمانسرا با دشتی زیبا با علفهای بلند و سبز در ارتفاع ۱۹۰۰ متری از سطح دریا یکی دیگر از نقاط دیدنی روستای کلشتر میباشد. چشمه بار (چیمه وار) از بزرگترین و زیباترین چشمههای آب موجود در کشور است. از ویژگیهای این چشمه میتوان به سرمای خیلی زیاد آب حتی در تابستان اشاره کرد. مهمتر ازسرمای زیاد آب موضوعی است که اخیراً بیشتر به آن پرداخته میشود و آن سبک بودن آب از لحاظ وجود املاح میباشد که طبق آزمایشات انجام شده نتیجه گرفته شده که آب این چشمه حتی از آب معدنی دماوند هم سبک تر است. درختان هزارساله زربین با بیش از ۲۰ متر ارتفاع، جنگلهای بلوط و راش و خانههای پلکانی از دیگر جاذبههای روستای کلشتر است.
http://fa. wikipedia.org
|
لینک مرتبط:
فایل مرتبط:
|
http://axgig.com
- - -
|
|
|
متن پاسخ:
نقل قول
|
قلعه و پاي قلعه كليشم - رودبار
قلعه و پای قلعه کلیشم (قلکی سر) شامل دو بخش است یکی محوطه ی موسوم به پای قلعه که در دامنه ی شمالی کوه منفرد قرار گرفته و دیگری خود قلعه است که بر روی کوه منفرد وسط دره ی دز دور به ارتفاع تقریبی 120 متر نسبت به زمین های اطراف قرار گرفته است که دارای بقایای فراوانی از دیواره های سنگ چین به صورت خشکه و در مواردی با ملات ساروج به ارتفاع نیم تا یک متر می باشد پوشش گیاهی قلعه و پای قلعه و محوطه های اطراف آن شامل گون، دربنه، کما و درختان جنگلی شامل زربین و اروس و درختچه های تنگس و ولیک می باشد و از لحاظ زمین شناسی محوطه شامل یک ساختمان آذرین و رسوبی فرسایش یافته و آهک دولومیتی و سنگ های دگرگونی و مرمیت می باشد که البته ارتباط هایی بین سنگ های منقول محوطه با کانی های ساختمان محوطه وجود دارد. لازم به ذکر است محوطه پای قلعه دارای مالکیت خصوصی و خود قلعه دارای مالکیت دولتی می باشد. در پای قلعه با توجه حفاری های انجام گرفته آثار گورها نمایان می باشد که همین شواهد به اضافه سفال ها و استخوان ها پراکنده موجود گواهی از تعلق این گورستان به عصر آهن می نماید. بر روی قلعه کلیشم آثار دیواره های سنگ چین در قالب اتاقک هایی به ارتفاع نیم متر تا یک متر در جهات مختلف مخصوصاً در نقاط شرقی و جنوبی به حد چشمگیر به چشم می خورد. در وسط تپه محدوده ای به طول 15 متر و عرض 4 متر به صورت دیوار سنگ چین با ملات ساروج دیده می شود که به نظر آب انبار قلعه نشینان بوده است. محوطه قلعه و پای قلعه هر چند دارای دوره های جداگانه می باشند لیکن از آنجاییکه متصل به هم و پیوسته می باشند تحت یک محوطه معرفی شده اند. به هرحال از مجموع شواهد می توان گفت قلعه کلیشم مربوط به دوران اواسط اسلامی به احتمال زیاد اسماعیلی می باشد.
http://www .gchto.ir
|
لینک مرتبط:
فایل مرتبط:
|
- - -
- - -
|
|
|
متن پاسخ:
نقل قول
|
جام هیولای دوسر و غزال - رودبار
جام هیولای دوسر و غزال از آثار به جا مانده از فرهنگ و تمدن مارلیک است. این جام در تپه مارلیک (در استان گیلان) کشف شده است.تاریخ ساخت این جام به سده چهاردهم تا دوازدهم پیش از میلاد باز میگردد.کاربرد اصلی این جام نامشخص است اما به نظر میرسد ساغر یا از این قبیل ظروف بودهاست. کاربرد اصلی این جام نامشخص است اما به نظر میرسد ساغر یا از این قبیل ظروف بودهاست. جنس این ظرف الکتروم (آلیاژ نقره و طلا) میباشد. بر روی این اثر قلمکاری و برجستهکاری صورت گرفتهاست. بر روی جام، هیولا یا اژدهایی با فک باز وجود دارد که با هر پنجه خود غزالی را در چنگ گرفته است. این جام در حال حاضر در موزه لوور نگهداری می شود.
http://fa. wikipedia.org
http://tam adonema.ir/
|
لینک مرتبط:
فایل مرتبط:
|
http://upload.wikimedia.org
- - -
|
|
|
متن پاسخ:
نقل قول
|
جام شیردال و گاو بالدار (جام مارلیک) - رودبار
جام شیر دال و گاو بالدار یکی از اشیای باستانی است که در تپه مارلیک در استان گیلان واقع در ایران کشف شده است. در قسمت بالای این جام زرین، نقش شیر افسانهای دال وجود دارد. شیر افسانهای دال نیمی از بدنش شیر و نیم دیگرش دال (عقاب) است. این جام متعلق به حدود ۸۰۰ تا ۹۰۰ سال پیش از میلاد است. این جام از غاری در شمال غربی ایران دزدیده و سال 2003 از یک قاچاقچی عتیقه مصادره شد و در آمریکا نگهداری میشد تا اینکه پس از سفر رییس جمهور ایران به آمریکا در سپتامبر 2013{مهر92} توسط آمریکایی ها به ایران تحویل داده شد. شیردالها را دارای قدرت شفابخش و همچنین پاسبانی از گنجینهها میدانستهاند. طرح این موجود افسانهای در بسیاری از مجسمهها و بناهای باستانی ایران به کار رفته است.
http://fa. wikipedia.org
|
لینک مرتبط:
فایل مرتبط:
|
http://upload.wikimedia.org
- - -
|
|
|
متن پاسخ:
نقل قول
|
تپه مارلیک (چراغعلی تپه) - رودبار
تپه مارلیک یک محوطهٔ باستانی در کرانهٔ خاوری سفیدرود و در درهٔ "گوهر رود" استان گیلان است. تپه مارلیک بقایای به جای مانده از تمدن باستانی متعلق به دست کم ۳۰۰۰ سال پیش است. گروهی از پژوهشگران نام مارلیک را برگرفته از واژگان گیلکی "مار" و "لیک" (سوراخ) میدانند و دلیل این نام گذاری را انبوه مارهایی که در گذشته در آن زندگی میکردند میدانند. گروهی دیگر مارلیک را برگرفته از نام قوم آمارد میشمارند. آنها مارلیک را ساخته شده از ۲ واژه "مارد" (اشاره به آماردها) و "لیک" (قوم) میدانند. اگر این نظریه درست باشد این تمدن به مردم آمارد تعلق دارد. پژوهشگران بر این باورند که آثار باستانی این منطقه متعلق به فرمانرواینی است که در اواخر هزاره دوم و آغاز هزاهٔ اول پیش از میلاد بر این ناحیه حکومت میکردند. مردمان این تمدن مردگان خود را بنا بر آیین خود و همراه با اشیاارزشمند به خاک میسپردند. در این تپه ۲۵ آرامگاه وجود دارد و در برخی از آنها بازمنده استخوان به دست آمادهاست. در همهٔ آرامگاهها اشیایی مانند ظروف سفالین، دکمههای تزئینی، انواع سرگرز، پیکان، جامهای چینی، طلا، نقره و مفرغ، خنجر، شمشیر، مجسمههای برنزی و سفالی، سرنیزه و کلاهخود و... پیدا شدهاست. پارچههای به دست آماده نیز خبر از وجود بافندگی در هزاران سال پیش در ایران میدهند. همچنین در کاوشگریها آثار ساختمان چهار دیواری پدیدار شد که در حدود ۳۰متر مساحت داشت و به نظر میآمد آرامگاه یا معبد باشد. گفته میشود که جامهای شیشهای در این محوطه از اولین نمونههای صنعت شیشه سازی بشر است. برای مردم این فرهنگ خورشید تا حد پرستش مهم بودهاست. نقش خورشید به صورت ترنجهای هندسی در کف بسیاری از جامها و ظروف است. خورشید در مرکز همه چیز است و همه جاندران از روشنایی او زندگی میگیرند. همچنین به خاک سپردن مردگان با چنین اشیایی نشانگر اعتقاد آنها به زندگی پس از مرگ میباشد. این نکته قابل ذکر است که آثار به دست آمده از این تپه به خصوص ظروف مفرغی شباهتهای زیادی به آثار به دست آمده از سیلک کاشان دارد. پاره ای از باستان شناسان بر این باور هستند که اقوام سیلک در حقیقت همان مارلیکها بودند که بر آثر حملهٔ آشوریها به منطقهٔ سیلک کاشان مهاجرت کردند، و سپس با پیوستن به مادها در ایجاد امپراتوری مقتدر ماد در آغاز هزارهٔ اول پیش از میلاد نقش به سزا داشتند.
http://fa. wikipedia.org/
|
لینک مرتبط:
فایل مرتبط:
|
- - -
- - -
|
|
|
متن پاسخ:
نقل قول
|
پل سیاهرود - رودبار
اسکولک نام محلی کنار راه قزوین و رشت، میان تاریک رود و سفیدکتله روستای اسکولک در بخش بلوکات شهرستان رودبار قرار دارد. اين منطقه داراي جنگل، رودخانه و طبيعت بكر است كه به ویژه در بهار و تابستان جذابیتهای ویژهای دارد و میتواند چشم نوازی از طبیعت بکر و زیباییهای این سرزمین را فراروی هر بینندهای قرار دهد و نظر بسياري از گردشگران و توريستها را به خود جلب كند. همچنین پل سیاهرود، رودبار مربوط به دوره پهلوی است و در شهرستان رودبار، بخش مرکزی، روستای اسکولک واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۴ مرداد ۱۳۸۲ با شماره ثبت ۹۳۹۹ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. پل از مصالح آجر و ملاط ساروج ساخته شده است سبک پل بیشباهت به بناهای تاریخی دوره قاجار نیست. در منابع مختلف ساخت بنا را به دوره قاجار نسبت دادهاند. این پل ۲۰متر طول و پنج متر و هفتاد سانتیمتر عرض دارد. این اثر تاریخی متاسفانه در اثر کم توجهی و رشد درختچهها در پایههای بنا و بدنه و ترکهای سطح آن وضعیت مناسبی ندارد.
http://gil an.isna.ir
|
لینک مرتبط:
فایل مرتبط:
|
http://www.manjilnews.ir
- - -
|
|
|
متن پاسخ:
نقل قول
|
پل خشتی لوشان - رودبار
این اثر در تاریخ ۳۰ خرداد ۱۳۷۷ با شمارهٔ ثبت ۲۰۳۴ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. پل بر روي رودخانه شاهرود احداث شده است در محلي که به آن قلعه تيکان بالا در دهستان کلشتر واقع است. اين پل بر خلاف بقيه پل هاي خشتي که قوسي مي باشند، پلکاني است در پاي پل اطلاعاتي راجب به تاريخ آن وجود دارد که بدين قرار است: پل آجري لوشان از بناهاي دوره قاجاريه که بنا به روايت تاريخي در سال 1230 ه . ق بر روي رودخانه شاهرود ساخته شده اين پل در زلزله وحشتناک خرداد ماه 1369 آسيب ديده و از محل اعتبارات بازسازي اماکن فرهنگي و تاريخي به اهتمام مديريت ميراث فرهنگي استان گيلان مرمت و احيا گرديد. اين پل در شهرستان لوشان، جنوبي ترين شهر استان گيلان و در مسير رشت – قزوين در فاصله 93 كيلومتري مركز استان ، واقع است. پل خشتي لوشان روي رودخانه شاهرود ( يكي از شاخه هاي سفيد رود) ساخته شده است. رابينو درباره اين پل مي نويسد : "پل لوشان بنايي زيبا از آجر است كه مركب از يك طاق كوچك و دو طاق بزرگ است و تاريخ بنايش به دوران خسروخان مي رسد. روس ها شيب اين پل را كه تند بود ملايم نمودند پل لوشان داراي چهار دهانه به ابعاد مختلف و نيز موج برگردان هايي در قسمت پايه ها است. كوره پوش هايي در ميان پايه ها از سنگيني پل، مي كاهد و در مواقع افزايش سطح آب، گذر رود را تسهيل مي كند. طول كلي اين پل 100 متر و عرض آن هفت متر است. در دو طرف مسير عبور عابر، جان پناه وجود دارد و كف پل با قلوه سنگ فرش شده است. پل لوشان پس از زلزله سال 1369 توسط اداره كل ميراث فرهنگي گيلان مرمت اساسي شد. پل تاريخي لوشان که اکنون با عمري بيشتر از 200 سال قدمت رويدادهاي گوناگوني از جمله تهاجم وعبور ارتش قزاق از پيکر خود - حمله قواي دولتي به جنگلي ها با گذشتن از روي اين پل و زلزله دهشتناک خرداد 69 را در حيات خود تجربه نموده است. ارتفاع پل بين 20 تا 30 متر متغيير است و پنج خروجي آب دارد و در قسمت شمالي جاده رهگذاران را به تاريخي بودن شهرستان رودبار بعنوان گذرگاه بين مرکز و شمال ايران معرفي مي کند.
http://www .irandeserts.com
|
لینک مرتبط:
فایل مرتبط:
|
- - -
- - -
|
|